Het handboogschieten

Oorspronkelijk werd handboogschieten gebruikt om te jagen op dieren. Echter zie je tegenwoordig dat in bijna ieder land het illegaal is om te jagen met een handboog. Op eigen terrein mag je wel nog gebruik maken van je pijl en boog en je mag natuurlijk schieten bij je lokale vereniging. Deze sport wordt tegenwoordig ook in wedstrijdverband gespeeld waarop je op het hoogste niveau je zelfs kan plaatsen voor de Olympische Spelen. Het spel is in trek voor zowel de ervaren schutter als de beginner. Het is echter wel noodzakelijk om een boog te hebben van hoge kwaliteit!

Diverse soorten bogen bij het boogschieten

Er worden diverse soorten bogen gebruikt bij het pijl en boog schieten. Zo zijn er de longbow, compoundboog, barebow en recurveboog. Tussen deze vier bogen zie je een groot verschil. De verschillen zullen we in een ander stuk bespreken. Speel jij op Olympisch niveau of wil je graag later op de Olympische Spelen spelen? Dan is het verstandig om met een recurveboog te trainen. Deze wordt namelijk gebruikt voor de Olympische Spelen. Op deze boog wordt een vizier gezet en krijg je andere hulpmiddelen zodat jij zo nauwkeurig mogelijk kan schieten.

De uitrusting

Jij kan natuurlijk niet zomaar beginnen met handboogschieten. De uitrusting bij deze sport is namelijk van groot belang. Bescherming voor je handen, armen en borst zijn nodig zodat jij jezelf niet bezeert tijdens het boogschieten. De string kan namelijk nogal pijnlijke klappen geven waarbij je zelfs wondjes kan krijgen. Naast de juiste protectie is het ook handig om een vizier te hebben om zo nauwkeurig mogelijk je doel te raken. Natuurlijk zijn pijlen het allerbelangrijkste aangezien je zonder deze niet kunt schieten.

De sport beoefenen bij een vereniging

Wil jij graag beginnen met deze sport? Dan kun je deze sport bij een vereniging uitoefenen. Hierbij kun je getraind worden op diverse disciplines. Op deze manier kun je leren op diverse afstanden doelgericht te schieten. Tegenwoordig kun je ook 3D pijl en boog schieten. Hierbij leg je een parcours af waarbij je niet alleen op blazoenen moet schieten, maar ook op afbeeldingen van dieren of zelfs drie dimensionale figuren.

Top 5 Shooters

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5