Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265
3D handboogschieten | 3dschieten.nl

3D handboogschieten

Een andere vorm van handboogschieten is het 3D boogschieten. Met deze vorm loop je door een bosrijke omgeving die te vergelijken is met het veldschieten. Echter schiet je bij het 3D boogschieten niet op blazoenen maar op modellen van dieren. Deze dieren zijn gemaakt van rubber en zijn op ware grootte gemaakt.

Hoe gaat het te werk?

Bij een 3D wedstrijd moet je op 32 verschillende doelen schieten. Bij dit soort boogschieten zijn de 3D doelen gemaakt van kunststof of rubber. Het kan hierbij voorkomen dat een doel uit meerdere dieren bestaat. Bij deze wedstrijden worden ook groepjes gevormd. Gaat het om een reguliere wedstrijd, dan mag je zelf je groepje samenstellen. Bij de officiële wedstrijden worden deze groepjes vooraf ingedeeld. Bij het indelen van de groepen moet er rekening gehouden worden dat er tenminste twee schutters van een andere vereniging in je groep moeten zitten. Bij aanvang wordt er een briefing gehouden over de huis- en spelregels en worden er kort vragen beantwoord. Hierna worden de deelnemers naar het startpunt gebracht en begint het spel na het startsein. Ieder doel heeft drie plokken. Deze plokken zijn voorzien van de kleur wit, blauw of rood. De rode plok is voor de schutter met een vizier, de blauwe voor de aspiranten en bogen zonder vizier en de witte plok is speciaal voor de jeugdschutters. Zorg hierbij dat één voet tegen de plok blijft staan. Ieder geraakte doel wordt geteld door een puntentelling. De doelen verschillen allen. Zo zijn er dieren die plus/min punten opleveren. Een hit levert vaak 10 punten op terwijl een kill 20 punten oplevert. De eerste pijl die geschoten wordt levert tevens meer punten op dan de tweede en derde pijl. Het 3D handboogschieten is vooral bedoeld voor recreatieve doeleinden.

Welke handboog mag je gebruiken bij 3D handboogschieten?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Bij het boogschieten op 3D doelen mag je iedere handboog gebruiken die jij fijn vindt. Hier zijn verder geen regels aan gebonden. Echter zijn ze tegenwoordig wel aan het kijken om verschillende groepen in te gaan delen. Dit doen ze namelijk omdat een longbow nog een oudere handboog is die gemaakt is van hout terwijl een compound of recurve boog gemaakt is van de nieuwste materialen. Daarnaast zitten er vaak vizieren op deze handbogen waardoor er beter en accurater geschoten kan worden waardoor het wellicht oneerlijk kan zijn.

Terug naar overzicht

Top 5 kinderboekwinkels

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5