Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265
Outdoor handboogschieten | 3dschieten.nl

Outdoor handboogschieten

Outdoor handboogschieten is een van de bekendste disciplines binnen het handboogschieten. Dit komt deels doordat dit deel van de sport ook opgenomen is in de Olympische Spelen. Het veldschieten lijkt veel op het indoor handboogschieten en gaat via de internationale regels van het handboogschieten. Overal ter wereld zijn er tegenwoordig wedstrijden in deze sport en hier zie je dus ook vaak de beste schutters van de wereld in uitkomen.

Hoe gaat outdoor handboogschieten te werk?

Een wedstrijd bij outdoor handboogschieten is altijd op een vlak terrein. Hiervoor wordt vaak een voetbalveld of locatie gebruikt van een handboogvereniging. In een wedstrijd veldschieten schiet je 36 pijlen af waarbij je vier verschillende afstanden hebt. De afstanden variëren tussen de 30 en de 90 meter. Voor de mannen zijn de afstanden 90, 70, 50 en 30 meter en voor de vrouwen gelden de afstanden 70, 60, 50 en 30 meter.

Waar moet je rekening mee houden?

Tijdens het outdoor handboogschieten heb je een aantal afstanden waar je vandaan moet schieten. Omdat de afstanden vrij lang kunnen zijn, heeft je pijl een tijdje nodig om het doel te bereiken. Het is daarom verstandig om hierbij rekening te houden met de wind aangezien deze veel meer invloed heeft op je pijl. Zorg er ook voor dat je met een grote boog schiet zodat je pijl het doel ook daadwerkelijk haalt.

Welke handboog gebruik je?

Er zijn een aantal verschillende varianten op deze discipline. De bekendste variant die ook gebruikt wordt tijdens de Olympische Spelen is het outdoor handboogschieten op 70 meter. Hierbij wordt standaard een recurve boog gebruikt. Wil jij van dichterbij schieten? Dan zul je al snel in de afstanden van 50 en 30 meter komen. Voor deze afstanden gebruik je een compound boog. Het blazoen heeft vier verschillende kleuren waarbij iedere ring telt voor een aantal punten.

Terug naar overzicht

Top 5 kinderboekwinkels

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5