Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265
Indoor boogschieten | 3dschieten.nl

Indoor boogschieten

Het indoor boogschieten wordt op internationaal niveau gespeeld waardoor je bij deze discipline ook te maken krijgt met de internationale regels. Het boogschieten indoor ziet er erg gemakkelijk uit. Maar schijn bedriegt! De blazoenen bij het indoor schieten zijn een stuk kleiner dan de blazoenen die gebruikt worden bij het outdoor schieten.

Hoe werkt indoor boogschieten?

Bij indoor boogschieten heb je drie blazoenen van 40 centimeter waarop jij moet schieten. Alle drie de blazoenen moeten benut worden. Tijdens wedstrijden wordt normaliter vaak een doel gebruikt waarbij de blazoenen verticaal ondereen staan. Bij een wedstrijd worden 2x30 pijlen geschoten waarbij er 3 pijlen per beurt worden gelost. Vanzelfsprekend heeft degene met de meeste punten op het eind gewonnen.

De toernooien die gehouden worden, bevatten vaak meer dan 1500 deelnemers. Door middel van een knock-out systeem wordt er bepaald wie er in de finale komt te staan. In een finale schieten 2 schutters head-to-head tegen elkaar. Dit betekent dus dat ze niet op elkaar hoeven te wachten. De overgebleven schutter mag zich hierna kampioen noemen.

Welke handboog gebruik je?

De beste handboog om te gebruiken bij het indoor boogschieten is een compound boog. Hiermee schiet je op korte afstand zeer accuraat. Door de katrollen op de handboog ben je in staat om de pijlsnelheid te verhogen zodat je meer tijd hebt om te focussen op het doel. Daarbij mag je bij het indoor boogschieten meer gebruik maken van accessoires dan bij andere onderdelen. Jij mag namelijk een release, oftewel een mechanische losser en een tweede richtpunt gebruiken. Hierdoor kun jij extra nauwkeurig schieten.

Terug naar overzicht

Top 5 kinderboekwinkels

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5