Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/yfjgoshi/domains/3dschieten.nl/public_html/includes/function.php on line 265
De uitdagende discipline Run-Archery | 3dschieten.nl

Run-Archery: een stapje verder

Wil jij een bijzondere uitdaging aangaan tijdens het handboogschieten? Dan is het leuk om eens een andere vorm of discipline te beoefenen. Voor de mensen die uitdaging zoeken is er namelijk Run-Archery. Hierbij wordt rennen gecombineerd met het handboogschieten. Wat deze discipline inhoudt, lees je natuurlijk hier.

Wat is Run-Archery?

Run-Archery is een bijzondere discipline die eigenlijk heel gemakkelijk uit te leggen is. De deelnemers beginnen namelijk met een ronde waarbij ze moeten hardlopen. Deze ronde is ongeveer 1 kilometer lang. Na deze ronde moeten ze drie doelen zien te raken die omgeschoten moeten worden. Deze doelen zijn meestal schijven van ongeveer 20 centimeter doorsnede. Wanneer er een doel gemist wordt, moet de deelnemer eerst een strafronde rennen van ongeveer 100 meter voordat er weer verder gegaan mag worden aan de normale ronde. Een wedstrijd is pas afgerond wanneer de deelnemer het voor elkaar krijgt om 3 keer de vier doelen om te schieten. De regels kunnen je bekend voorkomen. Run-Archery is namelijk feitelijk het directe zusje van de winterbiatlon. Bij een ronde rennen, wordt de boog door de schutter gedragen. De pijlen hoeven niet meegenomen te worden, deze staan namelijk klaar bij de doelen. Deze discipline draait vooral om focus, snelle booghandelingen, snelheid, tactiek, conditie en concentratie.

Wat maakt het zo uitdagend?

Run-Archery is een steeds bekendere discipline aan het worden in de handboogsport. Dit komt doordat de discipline zeer uitdagend is voor iedere speler. Deze discipline is zo uitdagend omdat er een combinatie is gemaakt tussen het hardlopen en handboogschieten. Jij moet namelijk zorgen dat je hartslag zo snel mogelijk weer omlaag gaat wanneer je klaar bent met hardlopen zodat je in opperste concentratie op je doel kunt focussen. Hierdoor moet je bij Run-Archery op zoek gaan naar een goede balans zodat je een constante focus blijft houden.

Terug naar overzicht

Top 5 kinderboekwinkels

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5